تلفن مارکتینگ چیست؟

تلفن مارکتینگ چیست؟

فهرست مطالب

تلفن مارکتینگ یا بازاریابی تلفنی یک استراتژی مارکتینگ‌ها است که شامل ارتباطات وسیع با مشتریان از طریق تلفن می باشد.

بازاریابی‌های تلفنی (که به آن‌ها تبلیغات تلفنی و یا فروش تلفنی هم گفته می‌شود) یک روش از بازاریابی‌های مستقیم است که در آن بازاریاب‌ها یا فروشنده‌ها با مخاطبین محصولات یا خدمات خود با استفاده از تماس‌های تلفنی ارتباط برقرار می‌کنند و پس از ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی محصولات یا خدماتی که دارند، از مشتریان خود تقاضای خرید می‌کنند.

بازاریابی تلفنی یا تله مارکتینگ چیست؟

بازاریابی تلفنی یا تِله مارکتینگ (به انگلیسی: Telemarketing) بازاریابی مستقیم کالاها یا خدمات به مشتریان احتمالی از طریق تلفن، تماس اینترنتی یا نمابر (فکس) است.

تله مارکتینگ ممکن است توسط بازاریاب های تلفنی یا به طور فزاینده ای، با تماس های تلفنی خودکار یا «robocalls» انجام شود. از تله مارکتینگ‌ها همچنین می توان به عنوان فروش‌های تلفنی یا فروش‌های داخلی نیز نام برد.

ماهیت فضولانه این نوع بازاریابی و همچنین گزارش هایی از کلاهبرداری از طریق تلفن، واکنش منفی خیلی ها را علیه این روش بازاریابی مستقیم برانگیخته است.

 بازاریاب تلفنی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

افرادی که به‌عنوان بازاریابان تلفنی در این عرصه فعالیت می‌کنند باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند، که این ویژگی‌های خاص عبارتند از:

  • فن بیان خوبی دارند.
  • رفتارهای محترمانه و دوستانه با مشتریان خود دارند.
  • اطلاعات‌های کاملی از محصولات و خدمات شرکت دارند.
  • با اعتمادبه‌نفس، واضح و شمرده صحبت می‌کنند.
  • مهارت‌های شنیدن داشته و به صحبت‌های مشتریان خود با دقت گوش می‌دهند.
  • صبر و حوصله زیادی دارند.
  • توانایی حل مسئله‌ها درآنِ لحظه یکی دیگر از ویژگی‌های خوب آنهاست.
  • می‌توانند در یک لحظه چند کار را به‌طور همزمان با هم انجام دهند.
  • روابط عمومی‌های خوبی دارند و می‌توانند تعامل‌ها را مثبت و اثرگذار پیش ببرند‌‌.

دلایل اهمیت بازاریابی تلفنی

فروشتان را صعودی می کند

آمارهای جالبی وجود دارند که نشان می‌دهند نزدیک به 60 درصد از همه‌ی مدیران بازاریابی 500 شرکت برتر مجله فورچون (Fortune) تاثیرگذاری بازاریابی‌های تلفنی را تایید کرده‌اند. در واقع این تکنیک‌ها به‌شرکت‌ها این کمک را می‌کند که به بازار یا حتی مشتریان جدید خود دسترسی داشته باشند.

فروشتان را صعودی می کند

جلب رضایت‌مندی مشتریان فعلی یک کسب و کار به‌اندازه‌ی رضایت مشتریان احتمالی مهم است و بازاریابی تلفنی به هر دوی آنها به یک اندازه به خوبی توجه دارد.

احتمالا می‌توانید حدس بزنید که جلب رضایت‌مندی مشتریان فعلی و جدید می‌تواند چه میزان فروشی برای شما به‌همراه خود داشته باشد.

با نظرسنجی اطلاعات های لازم را به خوبی جمع‌آوری می کند

بازاریابی‌های تلفنی برای جمع‌آوری نظرات و سنجش میزان رضایت‌مندی مشتریان نیز کاربرد خوبی دارد.

در واقع این تکنیک‌ها ابزار کارآمدی است که می‌تواند به شما در تجزیه و تحلیل موفقیت هر کمپین بازاریابی یا فروش کمک کند. به‌دست آوردن همچین اطلاعاتی برای هدف قرار دادن مشتری های احتمالی یا برقراری ارتباط با مشتریان غیرفعال قطعاً با ارزش خواهد بود.

دامنه‌ی تعاملات کسب و کارتان را به خوبی افزایش می‌دهد

فرض کنید برخی از مشتریان احتمالی کسب و کار شما در شهر مشهد زندگی می‌کنند و شما صاحب کسب و کاری در تهران هستید. شاید در وهله‌ی اول تصور کنید که بهترین روشهای بازاریابی این است که به مشهد سفر کرده و رو در رو با مشتریان احتمالی خود صحبت کنید.

در حالی که با استفاده از تله مارکتینگ ها به‌راحتی می‌توانید در مورد محصو‌لات و یا خدمات خود با مشتریان حرف بزنید.

ارتباطات موثرتری با مشتریان خود می توانید داشته باشید

بازاریابی تلفنی به شما امکان می‌دهد که شخصاً با مشتریان خود تعامل داشته باشید. همه‌ی ما احساس بهتری نسبت به بازاریابی‌های تلفنی در مقایسه با چت بات‌ها یا پیام‌های تبلیغی ضبط شده داریم.

زیرا وقتی که تعامل دو طرفه وجود دارد، به‌راحتی می‌توانیم پاسخ سوالات خود را بشنویم و در صورت تمایل از خدمات یا محصولات استفاده کنیم.

از نتایج حاصل از تله مارکتینگ می‌توان برای تجزیه و تحلیل کل فرایند بازاریابی استفاده ‌کرد. در واقع به‌کمک این نتایج می‌فهمید که کجای کار در فرایند بازاریابی شما می‌لنگد و کجا نیاز به بهبود دارد. به این ترتیب با تغییر استراتژی یا سبک بازاریابی خود دیگر به همان مسیر اشتباه ادامه نمی‌دهید.

همچنین از طریق آمار به‌دست آمده متوجه خواهید شد که کدام محصولات یا خدمات شما تقاضای بیشتری دارند. این اطلاعات به ارزیابی‌های عملکرد تیم‌های بازاریابی نیز می‌تواند کمک کند که نقص‌ها را به نقاط قوت خود تبدیل کنند.

چه کسانی از تلفن مارکتینگ استفاده می‌کنند؟

بازاریابی‌های تلفنی یکی از روشهای بازاریابی چند منظوره است که توسط شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف در زمینه‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه‌ی مطلب برخی از افراد و سازمان‌هایی که از تلفن مارکتینگ‌ها استفاده می‌کنند را به شما معرفی کرده‌ایم:

شرکت‌های فروش مستقیم

شرکت‌های فروش مستقیم، شرکت‌هایی هستند که محصولات خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه به مشتریان عرضه می‌کنند. این شرکت‌ها از بازاریابی‌های تلفنی برای اطلاع رسانی درباره‌ی محصولات جدید خود، پیشنهادات و تخفیفات و همچنین پاسخگویی به سؤالات و شکایات مشتریان خود استفاده می‌کنند.

شرکت‌های فروش مستقیم

شرکت‌های خیریه

این شرکت‌ها، شرکت‌های غیرانتفاعی هستند که به منظور حمایت از گروه‌ها و جامعه‌های نیازمند فعالیت می‌کنند. آنها از بازاریابی‌های تلفنی در جهت جذب حامیان خود، جمع‌آوری کمک‌های مالی و اطلاع‌رسانی درباره‌ی فعاليت‌ها و پروژه‌های خود تلاش خوبی می‌کنند.

شرکت‌های خدمات

این شرکت‌ها مانند زندینو خدمات گوناگونی به مشتريان ارائه مي‌دهند. یعنی از بازاريابي تلفني براي تبليغ درباره‌ی خدمات جديد، پيگيري رضايت مشتريان، نظرسنجي درباره‌ی كيفيت خدمات و همچنین پاسخگويي به سؤالات و درخواست‌هاي مشتريان استفاده می‌كنند.

برخى از شركت‌هاى خدمات که از بازاريابى تلفنى بهره‌ می‌برند عبارتند از: بانک ملی، ایرانسل، همراه اول و

بازاریابی‌های تلفنی یکی از روشهای بازاریابی مستقیم است که در آن نمایندگان با استفاده از تلفن ها با مشتریان خود ارتباط برقرار می‌کنند. آنها سعی می‌کنند مشتریان خود را برای خرید محصولات یا خدمات ترغیب کنند. بازاریابی تلفنی مزایا و معایب‌های خاص خود را دارد و با توجه به نحوه‌ی اجرای آن‌ها، می‌تواند یک روش سودآور یا زیان‌آور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

برای درخواست مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید