زندینو

Search
ریدایرکت چیست و انواع آن

ریدایرکت چیست و انواع آن

فهرست مطالب

در انجام سئوی (Search Engine Optimization ) صفحات مختلف وبسایت ها , نکات مختلفی وجود دارد . یکی از این نکات ریدایرکت کردن صفحات است به گونه ای که ارزش و اعتباری که موتورهای جست و جو به ویژه گوگل برای صفحۀ شما در نظر گرفته اند حفظ شود . امروز در این مقاله درمورد این که ریدایرکت چیست و چند نوع دارد سخن میگوییم , پس با ما همراه باشید .

ریدایرکت (redirect) چیست

ریدایرکت به زبان ساده یعنی انتقال کاربر و یا ربات های موتورهای جست و جو از صفحه ای به صفحه ای دیگر , اگر بخواهم بیشتر توضیح دهم : به معنای این است که کاربر یا ربات وارد صفحه ای شده است و شما بنا به دلایلی او را به یک صفحه مرتبط منتقل میکنید .

برای مثال :

  • ما یک صفحه داریم تحت عنوان دیجیتال مارکتینگ چیست و این صفحۀ ما در صفحات گوگل رتبۀ بسیار خوبی کسب کرده است , حالا ما قصد داریم که دامنۀ وبسایتمون رو تغییر بدیم و نمیخواهیم این مقاله و دیگر مقالاتی که نوشتیم رو به همراه جایگاهشون از دست بدیم , برای این کار از ریدایرکت استفاده میکنیم و هنگامی که کاربر وارد اون لینک در نتایج گوگل میشود به لینک جدید منتقل میشه : به این ترتیب (لینک قدیمی -> کاربر کلیک میکنه -> ریدایرکت انجام میشه -> کاربر به لینک جدید ارجاع داده میشود = لینک جدید) .
  • یا همچنین یک مقاله دارید به نام UX چیست و این مقاله را بنا به دلایلی حذف کرده اید , حال برای اینکه هنگامی که کاربر وارد صفحه میشود به ارور 404 برنخوره لازم هست که انتقال به یکی از صفحات مرتبط انجام بشه . با این کار موتورهای جست و جو نیز میفهمند که شما برای کاربر خلق ارزش کرده اید و همچنین این را نیز میدانند که ممکن است صفحۀ جدید دارای اطلاعات مفیدتر و یا به روزتری باشد .
  • redirect

انوع ریدایرکت

ریدایرکت 301 :

این نوع جا به جایی برای وقتی است که میخواهید برای همیشه صفحه را به صفحه ای دیگر منتقل کنید و قصد ندارید که پس از مدتی آن را به لینک اولیه برگردانید (یعنی این انتقال موقتی نباشد ) .

چند نکتۀ مهم دربارۀ استفاده از ریدایرکت 301 وجود دارید :

  • از لحاظ سئو این نوع از ریدایرکت پیشنهاد میشود زیرا حدود 90 درصد از اعتبار صفحۀ شما رو منتقل میکنه ! یعنی هزینه ای که شما برای ارشمند کردن آن صفحه کرده اید به هدر نمیرود و در صفحۀ جدید نیز میتوانید آن ارزش ها و اعتبارهایی که موتورهای جست و جو به صفحۀ پیشین شما داده بودند را داشته باشید
  • اگر میدانید که ممکن است انتقال شما موقتی باشد ; یعنی در صفحه اشکالی به وجود آمده است و شما برای رفع آن به مدت زمان معینی نیاز دارید و مطمئن هستید که بعدا میخواهید کاربر دوباره به صفحۀ پیشین هدایت بشه , نباید از ریدایرکت 301 استفاده بکنید !

ریدایرکت 302 :

این نوع انتقال موقتی است و برای زمانهایی به کار میرود که نمیخواهید صفحه را برای همیشه به صفحه ای دیگر منتقل کنید. البته ریدایرکت 302 از لحاظ سئو پیشنهاد نمیشود . زیرا به اندازۀ کافی یا بهتر است بگویم به مقداری که 301 اعتبار صفحۀ را منتقل میکند 302 اینگونه نیست ! پس تا جای ممکن از استفاده از آن خودداری کنید و البته در بعضی مواقع واقعا نیز لازم است که از آن استفاده شود .

Meta refresh :

اغلب ممکن است شما نیز با روی یک لینک کلیک کرده اید و با صفحه ای مواجه شده اید که روی آن نوشته شده است : ( تا چند ثانیۀ دیگر به صفحۀ مورد نظر منتقل میشود ) و یا ( اگر تا لحظاتی دیگر به این صفحۀ وارد نشدید این لینک را کلیک کنید ) این نوع صفحات درواقع از متا رفرش استفاده میکنند ! متا رفرش اصلا پیشنهاد نمیشود ! زیرا بسیار کند است و همچنین اعتباری را منتقل نمیکند و ممکن است به صفحات شما لطمۀ بزرگی وارد کند .

ریدایرکت 307 :

ریدایرکت 307 درواقع همان ریدایرکت 302 در پروتکل HTTP نسخۀ 1.1 است .البته به دلیل این که نمیتوان از سازگاری موتورهای جست و جو مطمئن  شد پس اگر انتقال موقت هم باشد بهتر است از 302 استفاده کنید .

 

اشتراک گذاری
نوشته های تازه
دسته بندی ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

برای درخواست مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید